Sigorta atmamış ama elektrik yok

20 yorum
51.492

Apartmanda tüm dairelerde elektrik var bizde yok. Sigorta atmamış ama elektrik yok. Evde elektrikler yok, sigorta atmamış, sorun ne olabilir vb.. elektrik arızaları ve çözümleri. Bu tür sorular çok sorulmaktadır. Kısa ve net şekilde anlatmaya çalışayım.

Sigorta atmamış ama elektrik yok

Evinizde yada dairenizde elektrikler yok. Daire içerisindeki sigorta kutusuna baktınız ama atık sigorta yok. Öncelikle elektrik bilginiz yok ise kesinlikle müdahale etmeyin. Olabilecek basit sorunları sıralayayım.

  • Elektrikler ana şebekede kesik olabilir.
  • Apartman elektrik panosunda sizin dairenin sigortası atmış olabilir
  • Yine apartman elektrik panosunda kaçak akım rölesi atmış olabilir.
  • Elektrik sayaç bağlantılarıda gevşeme, temassızlık, kopma olabilir.
  • Daire içindeki sigorta kutusu içerisinde aynı şekilde kablo temazsızlığı, kopma olabilir.
  • Elektrik fatura borcunuz var ise dağıtıcı firma tarafından elektriğiniz kesilmiş olabilir.
  • Nötr kablosu bağlantılarında kopma, gevşeme, temazsızlık olabilir.

Yukarıda yazdığım maddeleri temas etmeden kontrol ediniz. Kontrol kaleminiz var ise öncelikle sağlam olduğuna eminseniz, çalışıyorsa daire içerisindeki sigorta kutusunu dikkatlice kapağını sökün. Kontrol kalemi ile sigorta giriş ve çıkışlarını kontrol edin. Elektrik yok ise Bina ana elektrik panosunda sorun olma ihtimali yüksektir.

Şalter atmadı ama elektrik yok

Yukarıdaki görsel daire içi elektrik sigorta kutusu fakat hatalarla dolu bir sigorta kutusu. Elektrik bağlantıları kabloların düzensizliği, 2. Sigorta gevşemeden dolayı yanmış. Elektrik işi şakaya gelmez.

Aşağıdaki yorum kısmına yaşadığınız sorunu detaylı yazarsanız, sizlere yardımcı olmaya çalışırız. Unutmayın elektrik işlerini her zaman ehliyetli uzman kişiler tarafında yapılmalıdır. Burada sadece basit sorunlara yardımcı olmak için bilgilendirme olarak paylaşıyoruz. Her zaman ehliyetli elektrikçiden destek alınız.

Elektrik arıza ve sorunları alakalı yorumları bekliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 27 Mart 2021

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Sigorta atmamış ama elektrik yok (20 Yorum)

  1. Benim dairede elektrik yok, sigortalarda atmamış. Sorun ne olabilir, kendim çözebilirmiyim. Sigortalar atmadığı halde neden elektrik gelmiyor?

  2. Hiçbir sartel atmıyor ama elektrik sadece benim evde yok.bida girişindeki kabloyu sıksam başka bir işlem yapmadan sorun olur mu çünkü oradaki kabloyla oynanmış ona eminim ama sorun oradami bilmiyorum. Ayrıca çamaşır makinesi fişi sürekli prizde kalıyordu plastiği oksitlenme yapmış sanırım. Sizce sorun hangisinde?

  3. Sadece sizin evde yoksa büyük ihtimalle giriş ana kablo bağlantılarında sorun vardır. Mutlaka ehliyetli elektrikçi çağırmanızı tavsiye ederim. Bina giriş sigorta kutusunda sigorta girişini kontrol kalemi ile kontrol ederek elektrik gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

  4. Diğer dairelerde elektrik varmı? Kaçak akım rölesi atmış olabilir, yada sigorta giriş çıkışlarında gevşeme, temazsızlık olabilir. Elektrilçi çağırınız.

  5. Merhaba. evimde sigorta atmamış ama elektrik yok. Komşu dairelerde elektrik var benim dairemde elektrik yok. Işıklarda yanmıyor prizlerde çalışmıyor.

  6. Sigorta atmış, kaldırıyorum ama elektrik gelmiyor. sigortada atmıyor?

  7. Nerenin sigortası atmış? Daire içi ise apartman girişi yada bina giriş ana sigortasıda atmış olabilir, yada elektrikler kesik de olabilir.

  8. Gece saat 1 de elektrik varken gece saat 4 te elektrik kesintisi olmuş. Tüm apartmanda elektrik var. Sayaçlar ve sigortalar tamamen aktif sorun yok. Bedaş’ı arama yapmama rağmen doğru düzgün bilgi verilmedi. Faturadan kaynaklı Elektrik kesintimiz olmadı. Gece sahur vaktinde hiçbirşey yapmamamıza rağmen BirAnda elektrik geldi. Neden olabilir.

  9. bizim evdede sigortalar atmamış ama mutfak prizlierinde elektrik yok. Neden olabilir. Mutfak lambası yanıyor ama mutfaktaki 2 prizde elektrik yok

  10. Merhaba
    Mutfak prizleri sigortası farklıdır. Evdeki sigorta kutusundaki sigortalardan atık olan varmı kontrol ediniz.

  11. Elektrik dalgalanması nedeniyle kaçak akımsigortası atmış olabilir, dairenizdeki sigortalarda atık yoksa bina ana panosunda sizin daire sigortası atmış olabilir.

  12. Öncelikle sigortaları kontrol ediniz. Daha sonra bina ana panosunda sizin daireye ait sigortaları kontrol ediniz. Atmış sigorta yok ise sigorta kutusunda koku, yanma varmı kontrol edin. Kaçak akım sigortası atmış olailir. Diğer sigortalara göre iraz daha geniş olan, görünümü farklı olan sigorta.

  13. Çamaşır makinesi kurmuştuk 1 ay önce makine parazit filtresi fişe takar takmaz patladı sigorta attı bugün ben o gün takılı olan üçlü prizi fişe taktım ama makineye bağlı değildi elektrik gitti ama sigorta atmamış neden olmuş olabilir

  14. Benim evde sigortalar atık değil ama bazı yerlerde elektrik yok. Sigorta panosunu açtım atık sigorta yok ama hafif koku var. Ne olabilir

  15. Sigortalar(evdeki ve aşağıdaki) atmadan elektrik kesiliyor sürekli. Geçen sefer şarj aletini prize takınca kesildi. Baktık hiçbir sigorta atmamış. Sonra sabah olunca kendi kendine geri geldi. Bu sefer ise hiçbir şey yapmadık. Durduk yere gitti elektriğimiz. Sigortalar atmamış. Binada sadece bizimki kesik. Neden olabilir

  16. Prizlerinize gelen voltaj düşük olailir. Düşük voltaj olduğundan prizetaktığınız cihaz, alet vb.çalışmayacağından elektrik yok gibi algılayabilirsiniz. Yada sigorta kutusu sigorta çıkışlarında, nötr hattında, priz bağlantılarında gevşeme, kablolarda kopukluk olabilir.Bir elektrikçiden yardım alınız.

  17. Binada her dairede elektrik var. sadece bizde elektrik yok. Şalter atmamış ama elektrik yok? Neden böyle olur? Yardımcı olun lütfen.

  18. Dairede var lambalar yanmıyor sigortalar atmamış pürüzlerin her iki gözde elektik var

G-BKBD9DVWYT