Çay ağacı yağının faydaları nelerdir
Bu yazımızda Çay ağacı yağının faydalarını anlatacağız. Avustralya’da, Avrupa’da ve A.B.D.’n de yaygınlıkla kullanılan, mantarları ve virüsleri öldürebilme gücüne sahip bitkisel bir yağ olan çay ağacı yağının adını son günlerde birçok yerde duyuyoruz. Bu mucizevi yağ hakkında olumsuz hemen hiçbir bilgiye rastlanmıyor. Acil yardım paketi gibi bir yağ denilebilir.
Avustralya’da yetişen çay ağacı iki metreyi bulan, yassı yapraklı bir ağaçtır. Avustralya yerlerinin yüzyıllardır kullandığı bu ağacın yapraklarından elde edilen yağ, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Çay ağacı denilmesinin nedeni iste Kaptan Cook’a dayanıyor. Yeni İzlanda’nın keşfi sırasında ağacın yapraklarını çay olarak kaynatan tayfa, daha sonra bu çayın temizleyici ve iyileştirici etkisini keşfeder ve Melaleuca Alternifolia isimli ağacın adı Çay Ağacı olur…
Maoriler, denizcilerin yaralarını, kanayan dişlerini, karın ve bağırsak rahatsızlıklarını ve agresifliklerini çay ağacından yapılan bandaj ve çaylarla tedavi ediyorlardı. İkinci dünya savaşında ise; askerlere dezenfektan olarak dağıtılan çay ağacı yağı antiseptik özelliklerinden dolayı hala bilinen en saf temizleyicilerden biri… Günlük hayatınızda kullanabileceğiniz zahmetsiz, doğal iyileşici olan çay ağacı yağının faydaları:
Cilt bakımında: Sivilceli bölgeye sabah akşam sürdüğünüzde hızlı bir şekilde o bölgeyi temizleyecektir. Günlük cilt bakımında kullanabileceğiniz çay ağacı yağını suyla seyredilmiş bir şekilde tonik olarak da kullanabilirsiniz. Cildinizi hem ferahlatacak hem de temizleyecektir. İz, akne, siyah nokta gibi problemlere düzenli kullanıldığında etkileri biliniyor.
Herpes: Dudaklarda ya da genital organ kenarlarında virüse bağlı olarak çıkan herpes (uçuk) tedavisinde oldukça etkilidir. Sabah akşam temizlenmiş bölgeye boca etmeden ince bir tabaka halinde süreceğiniz çay ağacı yağı antiseptik özelliği sayesinde virüslü bölgeyi temizleyecek ve iyileşmesini sağlayacaktır.
Çıban: Burada dikkat edilecek olan, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesidir. Çıban çıkacak bölge temizlendikten sonra sürülmelidir.
Böcek ve sinek sokmaları: Bir damla yağ böceğin soktuğu yere dökülür ve burası hafifçe ovulur. Antiseptik özelliği ile sokma nedeniyle oluşan bakterileri yok edecek ve bölgenin iyileşmesini sağlayacaktır.
Ayak mantarları: Ayaklar iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantara yakalanan yere çay ağacı yağı sürülür ve bir süre yere basmadan beklenir. Ayaklarınızı dinlendirdiğiniz suyun içine de damlatabilir mantar ya da diğer olası enfeksiyonlardan korumuş olursunuz….
Banyo suyuna: Mentole benzer kokusu ile hem broşlarınızı açacaktır hem de vücudunuzdaki organizmalara karşı antiseptik bir duvar örecektir.
Dolama ve tırnak batmaları: Tırnak batması sonucu tırnağın kenarında iltihap meydana gelir. Bu bölgeye yapılacak cerrahi müdahale ile yani batan tırnağı, ya tam ya da kısmen çıkarmaktır. Bu gibi rahatsızlıklarda da çay ağacı yağı kullanılabilir. Şöyle ki: Temizlenmiş ayağı kuruladıktan sonra tırnağın battığı yerin üstüne bir damla bu yağdan dökülür ve kuruması beklenir. Daha sonra batık olan kısım plaster ya da tırnak itici ile deri kısımla arasına mesafe konur. Çay ağacı yağını bu bölgeye döktükten sonra iltihap kurumaya başlar.. Böylece cerrahi müdahaleye de gerek kalmaz. İltihap kuruyana kadar tekrar edilmesi tavsiye edilir.
Ağızdaki iltihaplar: Diş eti sorunları, takma dişlerin temizliği, gargara için harika bir antiseptiktir. Suyla seyreltilmiş çay ağacı yağını diş temizliğinizde rahatça kullanabilirsiniz.
Siğil tedavisinde: Elde ya da ayakta çıkan siğillerin üzerine sürülerek siğiller kurumasına yardımcıdır.
Deodorant olarak kullanımı: Mentollü kokusu ile rahatlatıp hoş bir koku verirken bakterilere karşı savaşır.
Etiketler: Çay ağacı, Çay ağacı yağı nelere iyi gelir, Çay ağacı yağının faydaları, Herpes, mantar, siğil, sivilce tedavisi
Eklenme Tarihi: 2 Kasım 2013
mükemmelsiniz
Paylaşımlarınızın devamını dilerim. her gün en az bir kere sitenizi ziyaret ediyorum. Kolay gelsin.
İşte bu sabahtan beri google da bunu arıyordum bu sitede buldum teşekkür ederim.
Teşekkür ederim
çok saolun